Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní
tiráž
 
editorial

ostatníčasopis mGuide 2009/10

5.10.2009 | Autor: Ivan Ivanov | sekce: časopis - mGuide
Milí čtenáři,

kamarádka se nedávno vrátila z putování po Peru a Mexiku a říkala mi, že i hluboko v džungli, když potkali nějaké další turisty, tak to byli buď Češi, nebo Němci.

Vzpomněl jsem si na její vyprávění na konci srpna, když jsem se pohyboval na ostrově Svatý Ivan poblíž bulharského Sozopolu. Hodně z místních obyvatel o něm v životě neslyšelo, a tak jsem svým pražským kamarádům sliboval, že poté, co nás pronajatá loď vysadí na neobydleném ostrově s majákem, jeho hlídačem a pasoucí se kozami, budeme mít pláž a celou jednu zátoku sami pro sebe.

Hodinu po našem vylodění jsme uslyšeli motor, k pláži se přiblížily dva nafukovací čluny přeplněné radostí vřískajícími dětmi, starostlivými maminky a tatínky s proviantem a pivem. A věřte nevěřte, byly to tři pražské rodinky.

Ano, Češi jsou všude, milují cestování a taky muziku. I když podle toho, jak se prodávají desky v obchodech, to tak moc nevypadá. Jenže fakt, že na zářijový koncert Kabátu na pražském Vypichu přišlo 60 000 návštěvníků, mluví za všechno. A pak že je krize, lidi nemají za co cestovat a o kulturu prý ztratili zájem. Češi? Neznáte je a hlavně: jsou všude!

Ivan Ivanov

vyšlo: 1.10.2009

Psáno pro: časopis mGuide 2009/10

Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/casopis-mguide/casopis-mGuide-200910/
 
obsah čísla
- Alice in Chains
- Pearl Jam
- Rybičky 48
- The Horrors
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.