Muzikus.cz homepage

ostatníDo Prahy přijede hvězda experimentální scény Piotr Kurek

16.4.2014 | Autor: PR | sekce: tiskové zprávy

Polský experimentální hudebník Piotr Kurek se vrací do Prahy a spolu s ním i kazetový specialista Lutto Lento. V sobotu 10. května 2014 je uvítá uvolněná atmosféra nádvoří Café Neustadt, která spolu s kolektivem SEED a Radio 1 DJ's vytvoří ideální podmínky pro ojedinělý fajnšmekrovský zážitek.

Varšavský skladatel a multi-instrumentalista Piotr Kurek je pověstný svou zálibou pro vintage zvuky; v jeho tvorbě se mísí experimentální vlivy, musique concrète a zvukové koláže, které vytváří přímo před zraky uhranutého publika. Své umění předvedl na festivalech Transmediale či UnSound, zatímco alba mu vydávají renomované labely jako Digitalis nebo Black Sweat Recordings – to poslední s názvem Edena vyšlo v prosinci 2012. Často ale vystupuje i pod projekty Piętnastka, Heroiny, Slepcy nebo Suaves Figures, kterou tvoří spolu s francouzskou umělkyní Sylvií Monnier.

Lutto Lento alias Lubomír Grzelak stojí v pozadí úspěšného labelu Sangoplasmo Recordings. Kromě toho se věnuje vlastní produkci, zatím vydal tento podivínský diskžokej tři EPčka. Během svých vystoupení používá kazetové smyčky vlastní výroby, ze kterých pak pomocí pedálů, mikrofonů a nejrůznějších dalších předmětů neznámé provenience vytváří psychedelickou směsici experimentální hudby a tajemných melodií založených na syrovém analogu.

Dvojka nedávno absolvovala turné po Německu s americkým hudebním mágem Bonnie “Prince” Billym, Piotr Kurek pak vystoupil i v rámci newyorské edice festivalu UnSound a nyní brázdí klubovou scénu v Kanadě. Lutto Lento zatím řídí nejen Sangoplasmo, ale i relativně nový a stále úspěšnější kazetový label DUNNO recordings.

Kromě toho se za pulty postaví SEED DJ's - Mike.H, Not_me a Oozlum spolu s Pierrem Urbanem z Radia 1.
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/tiskove-zpravy/Do-Prahy-prijede-hvezda-experimentalni-sceny-Piotr-Kurek~16~duben~2014/

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.