přihlášení uživatele
přihlásit trvale na tomto počítači
vyhledávaní

klávesyRockové klávesy - Legendární klávesové zvuky! Yes: Close to Edge, část první

03.06. | Autoři: Brian Charette, Petr Štika | sekce: pro muzikanty - workshopy
Greetings, readers. This month I wanted to talk about my favorite album for classic keyboard sounds and how you can get these sounds on your own rig with just a few keyboards. Drum roll, please... Close to the Edge by the progressive rock band, Yes, is my favorite album for classic keyboards. Even 45 years after being recorded, Rick Wakeman’s epic keyboard parts are a blueprint for rock keyboardists everywhere.The band had just been on tour for six months right before they recorded this classic album in 1972. Vocalist, Jon Anderson, has said that the album °

Rockové klávesy - Legendární klávesové zvuky! Yes: Close to Edge, část první



was inspired by the Buddhist mysticism in Hermann Hesse's book, Siddhartha. I’m going to go track by track to talk about what I think are the most important keyboard sounds. I’ll give time markings so you can follow along with the album at home. At the end of the article, I’ll give you some ideas of how to get these sounds on your own rig.

1. Tape sounds 0:08
The first sounds we hear aren’t even synth sounds at all. They are Jon Anderson’s “environmental tapes”. These are field recordings of birds and other atmospheric sounds that were used by the band to set a dreamy back drop as the track builds into a blistering guitar solo mixed with sparkling synth loops. These days, there are

Pouze ukázka, celý článek si můžete přečíst v časopise Muzikus 2018/06 nebo v jeho elektronickém vydání.

Psáno pro: časopis Muzikus 2018/06

Online verze stránky: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-workshopy/Rockove-klavesy-Legendarni-klavesove-zvuky-Yes-Close-to-Edge-cast-prvni~03~cerven~2018/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.