muzikus.cz na

facebook twitter
přihlášení uživatele
přihlásit trvale na tomto počítači
vyhledávaní

kytaraCo nového u kytarových velikánů... - Dave Mustaine + Marty Friedman

18.8.2009 | Autor: Vítězslav Štefl | sekce: pro muzikanty - seriály

Co nového u kytarových velikánů... - Dave Mustaine + Marty Friedman

Co nového u kytarových velikánů... - Dave Mustaine + Marty Friedman

Co nového u kytarových velikánů...
Dave Mustaine + Marty Friedman
Muzikus 10/2000 – Kytaroví velikáni (dvojprofil, str. 43, noty, diskografie)
Muzikus 3/2002 – Galerie slavných kytar – Dave Mustaine: Jackson V „Number One“ (str. 32)
Muzikus 5/2006 – Pódiové sestavy slavných kytaristů – Dave Mustaine (str. 30)

Cesty obou velikánů, které se v devadesátých letech spojily v Megadeth, se roku 2000 rozešly. Po Friedmanovi nastoupil Al Pitrelli a kapela vyrazila na úspěšné turné s AC/DC. Roku 2002 si ale Mustaine poranil ruku tak, že oznamuje přestávku v činnosti a rozpouští skupinu. Až teprve na počátku roku 2004 oznamuje její obnovení. K tomu fakticky dochází při realizaci nové desky, na které se podílejí Vinnie Colaiuta (dr), Jimmy Sloas (bg) a Chris Poland (g). S novou sestavou ve složení Glen (g) a Shawn (dr) Drover a James McDonough (bg) se Megadeth znovu rozjíždějí, od roku 2006 pak McDonougha nahrazuje James Lomenzo.
Friedman svou sólovou činností zvýraznil své jméno mezi současnými kytarovými velikány, a to zejména díky osobitému spojení techniky hry, zharmonizovaných frází a silných skladebných postupů. Jeho vyrovnaná kariéra mu přinesla řadu dalších možností, mezi nimiž společný projekt Lovefixer s japonskou zpěvačkou Shinichoiro Sin Suzuki patří mezi ty výrazné.

Diskografie:

1 Dave Mustaine + Megadeth:
Poznámka: Pouze základní, profilová alba:
The World Needs a Hero (2001, Sanctuary)
Rude Awakening (2002, live, Sanctuary)
Still Alive... And Well (2002, z poloviny live, Sanctuary)
The System Has Failed (2004, Sanctuary)
United Abominations (2007, Roadrunner)
That One Night (2007, live, Image)
2 Marty Friedman sólově
Poznámka: Pouze základní, profilová alba:
Music for Speeding (2003, Favored Nations)
Loudspeaker (2006, Avex)
Live in Europe (2007, Avex)

Psáno pro: časopis Muzikus 2008/11

Online verze stránky: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-serialy/Co-noveho-ukytarovych-velikanu-Dave-Mustaine-Marty-Friedman~18~srpen~2009/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.