muzikus.cz na

facebook twitter
přihlášení uživatele
přihlásit trvale na tomto počítači
vyhledávaní

kytaraCo nového u kytarových ­velikánů... - Mick Abrahams

8.1.2008 | Autor: Vítězslav Štefl | sekce: pro muzikanty - seriály

Co nového u kytarových ­velikánů... - Mick Abrahams

Co nového u kytarových ­velikánů... - Mick Abrahams

Muzikus 12/1998 - Kytaroví velikáni (str. 43, noty, diskografie)
Muzikus 12/1998 - Letem kytarovým světem - Jethro Tull (str. 27, dvoudílný článek, 1. díl)

Od druhé poloviny devadesátých let se Mick obklopil celou řadou muzikantů, s nimiž nejen vystupoval, ale i hodně nahrával. I když se jednalo o projekty, které se aspoň zpočátku tvářily jako dlouhodobější záležitosti, většinou nešlo o nic stálejšího. Ze známějších muzikantů se kolem něj v tomto období, prakticky až do přelomu let 2002/2003, objevovali Clive Bunker či Paul Burgess (dr), z baskytaristů Andy Pyle, Dave Bronze nebo Bob Skeat, dechaři Nick Payn, Nick Pentelow a další. Teprve až počátkem roku 2003 došlo ke konsolidaci jeho tria, které vytvořil s Grahamem Walkerem (dr) a Johnem Gordonem (bg).
Neztratil se ani na tematicky zaměřeném albovém projektu Magna Carta Guitar Greats vedle takových jmen jako Steve Lukather, Steve Morse, John Petrucci, Derek Trucks, Joe Satriani...

Diskografie:

A) Mick Abrahams + This Was Band:
This Is (1999, A New Day)

B) Mick Abrahams + Blodwyn Pig (Mick Abrahams` Blodwyn Pig):
On Air (1999)
Live: All Tore Down (2003, Castle Music)
All Said and Done (2004, remaster, 2CD + interview na DVD, Shakedown Records)
Pigthology (2005, rarita, Mick Abrahams + Jack Lancaster, Squirrel Music)
Ahead Rings Out (Beat Goes On, 2006)

C) Mick Abrahams sólově + Mick Abrahams Band:
See My Way (2000, A New Day)
Novox (2000, instrumentální CD, Squirrel Music)
The Best of ABY, Vol.1, Vol.2 (2000/2002, kompilace, Squirrel Music)
Can`t Stop Now (2003, Squirrel Music)
Leaving Home Blues (2005, Recall)
Black Night Is Falling (2005, live DVD)
At Last (2005, pod hlavičkou Mick Abrahams Band, Beat Goes On)
Mick`s Back Again With The Blues (2005, Squirrel Music)

Psáno pro: časopis Muzikus 2007/07

Online verze stránky: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-serialy/Co-noveho-u-kytarovych-velikanu-Mick-Abrahams~08~leden~2008/

Komentáře

celkový počet: 2

Marant  taky si to zasloužej
autor  Re: taky si to zasloužej

     
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.