přihlášení uživatele
přihlásit trvale na tomto počítači
Fórum
FAQ   •   Hledat   •   Profil   •  
Pozor na podvodníky z Nigérie
Přidat nové téma Zaslat odpověď

vitmalinovsky

:
: 1

: út březen 31, 2009 2:56 pm      

Chtěl bych varovat inzerenty Muzikusu před podvodníky z Nigérie. Jejich metoda je sice průhledná, ale přesto stojí za zmínku. Nedávno se mi na inzerát o prodeji komba ozvala jakási jane220th@gmail.com, že je Jane Robins z Chicaga a chce koupit mé kombo (nabízené v Muzikusu za 4.999,- Kč) za 600,- EUR (tj. 3x vyšší cena) pro svoji dceru. Napsal jsem, ať pošle peníze na účet a já kombo ihned pošlu na požadovanou adresu. Následně přišly 4 podvodné "konfirmační" e-maily ze Scotia Bank informující, že bylo deponováno dokonce 700,- EUR, které budou fyzicky převedny na účet v okamžiku, kdy pošlu kombo do Nigérie a sdělím bance registrační číslo balíku. Rovněž nabádaly k obrovskému spěchu, protože pokud transakce neproběhne do 48 hodin (mimichodem bylo to v sobotu), vkladatelce prý nebude částka 700,- EUR bankou refundována Smile Tak jsem e-maily přeposlal do Scotia bank k analýze s doporučením, ať zahájí trestní řízení za zneužití obchodní značky a pokusu o podvod. Dejte si prosím na podobné pokusy pozor. Vít Malinovský

:   
Přidat nové téma Zaslat odpověď