12/2015

Editorial

  • Říká se, že je lepší vyhořet než se stěhovat. Když jsem se u nás v redakci ptal Míši z inzertního, jestli to přísloví není náhodou opačně, tak mě ujistila, že to mám správně, a broukala si pod vousy, že si za chvíli půjde koupit krabičku sirek. Nicméně asi už to nestihne. Dnes odevzdáme prosincové Muzikus do tiskárny, vypneme počítače a další start našich kompů se už odehraje na nové adrese.

    Před časem dům, ve kterém sídlí naše redakce, změnil majitele. V dnešní době asi nic výjimečného. Zdálo se, že vše pojede ve starých kolejích. Ale nešť, novému majiteli se zachtělo vylepšit domeček a rozhodl se jít cestou celkové rekonstrukce. Takže tu „dokutáváme“ prosincové číslo společně se zvukem sbíječek a jiných stavebních „rachotidel“. Tu nám obrazovky monitorů mžikem zčernají, neb nám odseknou přívod elektriky, tu nám zamrzne internet, neb odpojili od šťávy anténu na střeše, tu nemáme přístup na síťové disky, neb server se restaruje... Radost pracovat! Ale nevzdáme se a Muzikus ve svých poštovních schránkách či na stáncích najdete tak, jak jste zvyklí.

    Hlavně máme posilu. Yllas se po dlouhém čase zase zjevil v redakci, a jak už bývá jeho zvykem, zcela nečekaně, v převleku za stavebního dělníka. Prozradil ho jen kabel jack-jack, kterým si špatně podvázal nepadnoucí montérky. Oddechli jsme si. Stěhování s Yllasem bude o mnoho, mnoho snazší! Ne že by něco balil či, nedej bože, nosil. Ale jak již jistě po dlouhá léta víte, poradit, to on umí. Takže na zdi máme vyvěšený přesný harmonogram stěhovacích činností a za sebou pětihodinovou poradu. Úplně jsem nepochopil, když jsem uhlazoval odchlípnutý roh harmonogramu, na jeho rubu tužkou a Yllasovým rukopisem poznamenanou provozní dobu nedaleké hospody, kde točí skvělou svijanskou čtyřistapadesátku. Nevěděli byste, proč Yllas na poradě pořád zdůrazňoval, že takové stěhování se musí řídit z centrály? No, zítra budeme moudřejší, stěhování začíná.

    Asi si řeknete, tolik řečí kolem, když nová adresa se mění jen z Novákových 8, první patro, na Novákových 6, první patro, no...

    ... a tak vám přeji hezký začátek zimy, krásné svátky a dny volna s prosincovým Muzikusem. Příště už se přihlásíme z nové redakce.

    Vladimír Švanda

Články v tomto čísle