6/2010

Editorial

  • V minulém čísle padla zmínka o jednom nejmenovaném kamarádovi. Možná tomu chtěl osud, ale Tata je i můj kamarád a zmiňuji ho záměrně, protože Petr vám posledně malinko lhal. Že je Tata nadšeným muzikantem a že všechno perfektně zvládá - zkoušku s kapelou, rodinný nákup (cestou skočit na pár piv), vykoupat děti - to všechno je pravda. Ovšem po koupačce neusedá mučit kytaru, ale vrací se zpátky na pár piv (někdy tedy taky ne). A to je doba, kdy se k němu někdy přidáváme a také si dáme pár piv (a ten pár myslím doslova, mluvím sám za sebe). Člověk si na ty nekonečné debaty o starých a nových kytarách, krabičkách, aparátech, vinylech a empétrojkách prostě zvykl a svým způsobem je přijal za určitou milou pravidelnost. Ovšem když vyleze sluníčko (na což už asi všichni toužebně čekáme), Tata odjíždí bez varování na své letní sídlo do hor, rýpat se v hlíně, opékat špekáčky, prořezávat jabloně a pít mléko, řekl bych, přímo „ze zdroje“. Při své poslední expedici si ošklivě poranil prst. A co z toho plyne? Blíží se čas dovolených a mnozí z vás jistě vyrazí do hor. Nesnažte se štípat dříví a nechat přitom svou tříletou (případně x-letou) ratolest motat se kolem právě rozdělaného ohně! Dívat se někam jinam a zároveň sekat umějí jen ninjové a hokejisti!

    Na muzikusím DVD tentokrát najdete bezmála dvě hodiny videí. Ne že by snad nějak výrazně narostl počet položek v menu, ale někteří se jednoduše víc rozpovídali. Přestože vždy stanovíme nějaký časový limit, nevyhneme se úsměvným pohledům aktérů: „Cože, ono to má deset minut? To není možný, tolik jsem toho nemohl natočit!" A nutno dodat: Díky za to! Zastavit kameru a střihat se dá vždycky, ale věřte, přišli byste opravdu o spoustu zajímavého. Dnes se můžete těšit na Petra Maláska, Douga Aldriche, Matthiase Jabse, Mirka Linharta, Vláďu Dvořáka a další.

    Na závěr si dovolím jedno malé poděkování. Jsem rád, že jste se někteří odhodlali vystoupit z anonymity a poslali nám své příspěvky. Konkrétně mluvím o Karlu Voštovi, který se nebál ulehnout na pitevní stůl Hudební patologie. Děkujeme.

    Příjemný červen a pozor na ten outdoor ;-)

Články v tomto čísle