2/2010

Editorial

  • Únor bílý, pole sílí. Bílé nejsou jenom pole, ale i ulice našich měst. Sníh zasypal kde co, aby posléze roztál, zmrzl, napadl nový, roztál… No prostě to všude parádně klouže. Buď můžete vzít igeliťák a klouzat se v parku po zadku z vršku, nebo neriskovat případnou frakturu a zůstat v teple domova. V prvním případě vám hrozí, že dopadnete jako jeden můj nejmenovaný kolega, kterému sice všechny kosti pohromadě drží, ale podcenil situaci a prochlad. Příště si jistě raději vezme do parku lyžařský kombiné a já za něj nebudu muset psát úvodník. V případě druhém se ovšem můžete věnovat bohulibějším činnostem. Co třeba pilování techniky či repertoáru? Vždyť přeci vždy je co zlepšovat! Ten, kdo mě zná, by mohl namítnout: „To říká teda ten pravej.“ Ale musím vám povědět, že po téměř dvou letech „brnkání“ mě to zas chytlo. Jak jsem se tak o víkendu učil nový songy na nedělní zkoušku čerstvě založeného bandu, zjistil jsem, že mě ta kytara zas baví, osvítila mě touha se něco nového naučit. Ono brnkat si jen tak něco doma, nebo cílevědomě se něco učit, to je trošku rozdíl. V druhém případě je vidět výsledek práce, a ta, když je dobře odvedená, vždy potěší. Holt radost nad dobře odvedenou prací nemusí vždy těšit jen řemeslníky...

    Nesejde už na tom, že zkouška byla zrušena. Pravda, tahat se zbytečně v teplých s patnáctikilovým kombem přes celou Prahu a několikrát se přitom „natáhnout“ nepotěší, ale večerní seance v plzeňské pivnici odvolána nebyla, nálada byla zachráněna a spát jsem šel s vítězným pocitem – něco jsem se naučil.

    Ať už zůstanete doma z jakéhokoli důvodu, a nemusí to být prasečí chřipka či noha v gypsu, zkuste vzít do ruky hudební nástroj a něco nového se naučit. Vězte, že radost z odvedené práce se dostaví, na pomoc si klidně můžete vzít naše DVD, kde krom testů naleznete i nějaký ten workshop. Jo, a pokud už vyrazíte na nějaký ten kšeft, buďte opatrní, klouže to!

    Mimochodem, pošlu tenhle úvodník hned přečíst marodovi, třeba mu ta nemoc s mým návodem uteče příjemněji…

Články v tomto čísle