1/2008

Editorial

  • Vážení čtenáři, muzikanti, krédem Muzikusu vždy bylo psát takové články a testy, které jsou hlavně určeny aktivním hudebníkům, tedy těm, kteří hudbu vytvářejí. Nechtěli jsme se příliš plést do zelí časopisům, které jsou zaměřeny spíše na posluchače. Nicméně víme, že i vy muziku posloucháte, a to mnohdy třeba úplně jinou, než hrajete. Váš zájem, řekněme i o „posluchačské“ informace, nás navedl k tomu, že jsme se rozhodli servis Muzikusu v této oblasti rozšířit. Od lednového čísla tedy navíc ke stávajícímu rozsahu přibyl jako nedílná součást Muzikusu hudební průvodce mGuide.

    Druhou zprávou vás asi nepotěším. Opět se všude hýbou ceny včetně poštovného a zvýšení DPH. Bohužel se to musí odrazit i na ceně Muzikusu. Budeme tedy nuceni od únorového čísla zdražit na 78 Kč. Aby to ale zase tolik nebolelo, tak současně zvýšíme počet stránek a doufám, že i oceníte bonusový mGuide. Těm, kteří dávají přednost předplatnému, nabízíme Muzikus až do konce roku 2008 za původní cenu, pokud si jej na tento rok předplatí do konce ledna 2008.

    Palčivým tématem bývá množství inzerce, které se většině čtenářů zdá příliš velké. Myslím, že by srovnání s renomovanými zahraničními časopisy pro Muzikus z tohoto pohledu vůbec nedopadlo špatně, ba naopak. Rád bych vás upozornil na změnu, kdy jsme v rámci úprav a přemístění některých rubrik v souvislosti s včleněním mGuide umístili většinu inzerce na začátek časopisu. Subjektivně se tedy může zdát při zběžném prolistování úvodními stránkami, že se situace s inzercí ještě více zhoršila. Ale není tomu tak a druhé dvě třetiny Muzikusu mohou volněji dýchat, a možná budete mile překvapeni. Konec konců, konec dobrý, všechno dobrý.

    Rád bych vám popřál v novém roce hodně muzikantského štěstí, a ať se nenecháte znechutit cenovými úpravami, valorizacemi, zohledňováním inflace, promítáním nákladů... a co já vím, jak se všeliké to zdražování dá ještě nazvat. Čeká nás toho, jak se zdá, požehnaně. Pevně věřím, že Muzikus bude nadále patřit mezi vaše základní životní potřeby a přestojí škrty v domácích rozpočtech, které nás všechny asi čekají.

Články v tomto čísle