1/2004

Editorial

  • Je to tady!!! Přesně tak začíná první příspěvek internetové diskuse nad úvodníkem z minulého čísla, který je smutný nad uveřejněním testu na DJ gramofon v Muzikusu. Rozpoutává polemiku na téma: Je gramofon hudební nástroj, nebo není?

    Udělal mi tím velikou radost, a přiznám se, že jsem to nečekal. Motivem pro napsaní úvahy nad testem byl test sám. Líbilo se mi, jak přístupnou formou popisuje funkce... Ale to už jsem zmínil minule. V souvislosti s tím mě napadlo, kolik diskutujících si ten test pozorně přečetlo (včetně toho na startovní čáře). Myslím, že pro mnohé je tato otázka opravdu oříškem. Při pročítání jednotlivými příspěvky se nemohu ubránit zamyšlení nad tím, jak je někdy těžké rozsoudit při, když každý uvádí rozumné argumenty, viděné ovšem jeho úhlem pohledu a podložené jeho zkušenostmi.

    Pohrávali jsme si v redakci s myšlenkou, že bychom debatu přetiskli i pro ty, kteří internet nepoužívají. Ale rozsah je příliš veliký. Tak vzniklo dilema: uveřejnit část a nebo radši ne. Určitě by se ozval rozhořčený hlas z lidu, že jsme si vybrali jen to, co se nám hodí do krámu. Vidíte, a proč ne . Pokud tedy příště naleznete část diskuse v tištěné formě a bude se vám zdát, že něco není v pořádku, skočte k nám na web, tam to bude pořád celé.

    Vítám vás tedy v novém roce a přeji vám, aby byl pro vás úspěšný a šťastný. I když předchozí řádky i samotná internetová diskuse jasně naznačují, že ti, kteří se budou chtít v hudbě prosadit, to nebudou mít vůbec jednoduché. Co je dnes směrů, stylů, kapel, nových desek... a do toho ještě gramofony…

Články v tomto čísle